Cool Moves Volley

Wat je moet weten

Cool Moves Volley is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 jaar t/m 12 jaar. Door middel van verschillende niveaus leer je stapsgewijs volleyballen! Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus, die speciaal ontworpen zijn per leeftijd, om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen.

Cool Moves Volley is een sport met heel veel Coole Moves: Opslag, pass, set-up, smash, blok en duik: je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Deze vorm kent zes verschillende spelniveaus, zodat ook de jongste volleyballers stapje voor stapje op een speelse, dynamische manier het spel onder de knie kunnen krijgen.

De 6 niveaus vormen samen een uitgekiende methode Een methode die per niveau uitgaat van wat haalbaar is voor een gemiddeld kind van een bepaalde leeftijd.
  • Het spel is meer ontwikkeld vanuit de gedachte- en belevingswereld van het jonge kind.
  • Het spel straalt veel beweging en dynamiek uit.
  • Het spel biedt een uitdaging.
  • De vele grondvormen van bewegen wordt spelenderwijs aangeleerd.
  • De grove basisbewegingen voor het volleybalspel worden op een speelse wijze aangeleerd.
  • De kinderen hebben een goed instroomniveau voor het mini-volleybal, niveau 4,5 en 6.
  • Het circulatievolleybal is een volwaardig balspel, dat al in de middengroepen van het basisonderwijs kan worden geïntroduceerd (vanaf groep 3/4). Kinderen ontdekken volleybal op jonge leeftijd.
  • Het circulatievolleybal vormt een basis voor elke balsport.
In Nederland is het gebruikelijk dat kinderen, nadat zij op vier- en vijfjarige leeftijd zwemonderwijs gevolgd hebben, een sport gaan kiezen. De volleybalsport heeft met de introductie van circulatievolleybal een spel in handen, dat met succes kan concurreren met andere balsporten vanaf 6 jaar!

Waar andere bonden al op zeer jonge leeftijd sporten in competitieverband organiseren, kan nu ook de volleybalsport hetzelfde aanbieden aan hun jongste spelers. Ieder kind kan aan het circulatievolleybal deelnemen. Zowel de meer begaafde als ook het motorisch minder ontwikkelde kind. Ieder kind wordt actief betrokken in het spel. Jongens en meisjes kunnen in het circulatievolleybal gewoon samenspelen. CMV zijn spelvormen waar kinderen veel, veelzijdig en plezierig bewegen, waar de spelvorm aangepast is aan de ontwikkeling van het kind en waar eenieder gelijke speelkansen geboden worden. Alle jeugdige nieuwsgierige spelers zijn van harte welkom om een aantal trainingen te volgen en op deze manier kennis te maken met Circulatie Mini Volleybal.
Sporthal 'De Triangel' | Maanhuizenlaan 10 | 8316 AB Marknesse | Tel: 0527- 203385
Privacy Verklaring
Copyright © SV Marknesse 2024 - Gerealiseerd door NUGTR