Drie keer volle winst in 1 week voor SVM Volleybal

9 november 2018 16:33 Marknesse – Het was een vruchtbare week voor de volleybaldames uit Marknesse. Met twee competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd op het programma, zijn zij gebrand om het goede spel van de afgelopen weken vast te houden en hun positie bovenin de ranglijst te versterken.

Op zaterdag 1 november ontvangen zij in eigen hal het tweede dames team van Vovem’90 uit Emmeloord. Het belooft een mooie, spannende wedstrijd te worden met veel publiek. SVM begint de wedstrijd scherp en weet druk te zetten op de jonge tegenstanders. Er wordt snel gespeeld en de tegenpartij krijgt moeilijk greep op de krachtige aanval van Esmee Grootoonk. De set wordt al snel binnengehaald met 25-14. Ook de tweede en derde set wordt overtuigend gewonnen door SVM, mede door een goede service druk en de slimme spelverdeling van Inge Beute. (25-18 en 25-12) In de laatste set krijgt SVM meer moeite om grip te krijgen op de sterke service van Vovem. Er wordt harder gevochten om de punten maar ook hier trekt SVM aan het langste eind en wint de wedstrijd met 4-0 (25-22).

Op maandag 3 november reist SVM af naar Heerenveen voor de tweede bekerronde teken HeVoc dames 2, uitkomende in de 1e klasse. Nadat het even zoeken is naar de juiste vorm en speelwijze weet SVM al snel druk uit te oefenen op de tegenpartij en wordt de wedstrijd snel bepaalt. Door het stabiele en krachtige spel van SVM wordt ook in deze wedstrijd de volle winst gepakt, 3-0. (25-8, 25-13, 25-13)

Op vrijdagavond 9 november staat de derde wedstrijd voor het team uit Marknesse op het programma. Tegenstander: VC Joure dames 1. Met al twee wedstrijden in de benen die week, zijn zij ook nu weer gebrand om vol voor de punten te gaan. De wedstrijd begint rommelig. Er worden onnodige fouten gemaakt en het is lastig grip krijgen op het slimme spel van VC Joure. Als nel wordt de vorm weer gevonden en kan SVM het snelle spel weer oppakken. Veel punten worden gescoord met de service en de eerste 3 sets worden gewonnen: 25-22, 25-17, 25-21. Nu is het zaak voor SVM om scherp te blijven en dit laten zij dan ook gelijk in de vierde set zien. De blokkering staat goed, de fouten nemen af en er wordt al snel een mooie voorsprong gemaakt. Coach Gert Appelo drukt de dames op het hart dat zij er nog lang niet zijn, dus de focus blijft. De set wordt overtuigend gewonnen met 25-8 en dat maakt dat de dames deze week drie keer met de volle winst naar huis gaan. SVM pakt op dit moment de koppositie in het klassement van de promotieklasse, met een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag 17 november spelen zij om 16.30 uur in eigen hal tegen concurrent Flash Nieuwleusen D2.

Er zijn geen punten op de agenda.